Astrologie previzionala

Harta natală se numește YANTRĂ și reprezintă câmpul energetic din momentul nașterii. Astrograma natala este o reprezentare grafica a pozitiilor astrelor in momentul nasterii si ne ajuta sa determinam elementele care ne caracterizeaza ca si indivizi si ne influenteaza comportamentul si viata.

Atunci cand realizeaza astrograma sau harta natala, astrologul interpreteaza pe baza unor date concrete tipul de energie, precum și aspectele care se formează între astre (planete, stele, asteroizi). Astfel poate determina elemente importante legate de personalitate, studii, profesie, casatorie, sanatate (daca exista un organ sensibil sau o predispozitie pentru bolile cornice), elemente legate de locul de munca, de avere (bani, proprietati) etc.

Pentru această analiză este foarte importantă ora natală. Pentru cei care NU știu ora natală, aceasta se poate afla raspunzand la cateva intrebari adresate de astrolog. Dar este important de retinut ca trebuie sa existe un interval aproximativ de timp (AM/PM). Ora nasterii este esentiala deoarece ea fixeaza ascendentul si casele astrologice, conform modelului de mai jos.